stropbeeld

keizer karel - boeman of held?

Capaciteit: 1-20 deelnemers  
Duurtijd: 2u

Terug naar overzicht

Beschrijving

Gent, eigenzinnige stad, stad van de Stroppendragers. Hoe kwamen ze toch aan die naam? Wil je nu eindelijk eens het fijne ervan weten? Dat kan!

Een tocht door de Kuip naar de Graslei, de Lieve en het Prinsenhof geeft je inzicht in de Gentse spotnaam.

Keizer Karel, geboren op 24 februari 1500 in het Prinsenhof te Gent, gaat nog altijd over de tongen! Sommigen vinden hem een dictator, anderen zien in hem een protector van zijn geliefde Gent. In 1540 legde hij de weerbarstige Gentenaars een ongelooflijk zware straf op. Ze waren namelijk niet bereid belastingen te betalen om zijn oorlogen te sponsoren. Voilà.

Wil je zelf bepalen of Keizer Karel voor jou een boeman is of een Gentse held? Ga dan mee op zoektocht door Gent en trek het stropje aan dat jou past!

 Deze wandeling bestaat in varianten: voor volwassenen en kinderen samen, alleen voor volwassenen en ook voor schoolgroepen. In het zesde leerjaar en het derde middelbaar troont Keizer Karel in het leerplan.

Prijs rondleiding

Onze prijzen worden bepaald door het aantal deelnemers. Je kan deze terugvinden in onderstaande online boekingsformulier. Neem gerust een kijkje en reserveer deze unieke rondleiding.

Online boeken